Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков: Парите са основният мотив руснаците да се бият в Украйна

26 октомври 2023, 16:35 часа • 5021 прочитания

Причината руснаците да сключват договори с армията, за да войват срещу Украйна, са „много привлекателните финансови условия“. Това призна говорителят на руския президент Дмитрий Песков като по този начин Кремъл косвено признава, че руснаците отиват на война не заради убеждения и за "защита на родината" си, а за пари.

„Наистина говорим за доста впечатляващ договор. И затова за мнозина тези условия са наистина решаващи и гражданите сами вземат подобни решения“ - така Песков обясни увеличения брой руснаци, които сключват договори с военното министерство, цитира го РБК.

С думите си Песков опроверга предишно изявление на Путин от септември, когато той обясняваше големия брой желаещи да служат по договор с това, че руснаците се ръководят от „висши патриотични съображения“ и са готови „да пожертват живота си“ за Русия.

ОЩЕ: Песков: Русия може да живее под санкции още 10 години

Преди ден заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев съобщи, че от началото на годината около 305 хиляди души са постъпили на военна служба по договор. Други 80 хиляди, каза той, отидоха да се бият като „доброволци“. Ежедневно над 1,6 хиляди души подписват договори с Министерството на отбраната, подчерта Медведев.

оОЩЕ: Песков за здравето на Путин, двойниците му и колко време прекарва в бункера

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес