Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков не отговори защо Русия още не може да се справи с диверсията в Белгород: Въпросът не е към нас

23 май 2023, 14:42 часа • 4001 прочитания

"Въпросът не е към нас." Така прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на журналистически въпрос защо "прочистването" на Белгородска област от "диверсантската група" продължава вече повече от денонощие. Той посъветва репортерите да се обърнат към военното министерство и Министерството на вътрешните работи на Русия за информация. Запис с коментара на Песков публикува руският телеграм канал ASTRA.

Той заяви също така, че Кремъл не коментира броя и личността на руските доброволци, нахлули в Белгородска област. "„Не мога да дам тези цифри. Специалните служби се занимават с това, те изясняват личностите, броя им. Когато ги изяснят, може да им се задават въпроси", каза той.

ОЩЕ: Бивш офицер от ФСБ е сред руските доброволци, атакували Белгородска област (СНИМКИ)

По-рано днес Песков коментира, че ситуацията в Белгородска област безспорно предизвиква безпокойство.

Появи се и официално съобщение в Телеграм канала на руското военно министерство, според което нападателите били обкръжени и разгромени - загинали 70 нападатели, унищожени са 4 БТР-а и 5 пикапа. Дали е точно така, скоро ще се изясни - руски информационни източници обаче говорят, че "украинските саботьори" са завзели още две селца в Белгородска област.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес