Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Pepco затваря магазините си в Австрия

23 февруари 2024, 13:02 часа • 5976 прочитания

Европейската верига магазини Pepco обяви, че прекратява дейността си в Австрия. Причините са, че не се очаква достатъчна възвръщаемост. Веригата предлага дрехи и продукти за дома на ниски цени.

Pepco Group N.V. дават актуална информация за дейността на Pepco в Австрия. От компанията пишат, че „Групата непрекъснато оценява изпълнението на стратегията си за растеж и текущо следи резултатите от дейността си. Като част от тези текущи и задълбочени прегледи на представянето, днес Групата заключи, че ще прекрати дейността си в Австрия, тъй като не предвижда, че австрийският пазар ще достигне подходящото ниво на очакваната възвръщаемост.“ Групата навлиза в Австрия през септември 2021г. и в момента управлява 73 магазина Pepco в страната.

Още: В помощ на фермерите: Франция затяга проверките в супермаркетите

Съсредоточаване върху други пазари

От Групата пишат още, че излизането от австрийския пазар ще подобри паричния поток и основната рентабилност на компанията за 2024г., като същевременно ще й позволи да се съсредоточи върху други пазари, където може да генерира по-висока възвръщаемост. Peшeниeтo нe ce oчaĸвa дa пoвлияe въpxy cъщecтвyвaщaтa cтpaтeгия зa pacтeж в Зaпaднa Eвpoпa или въpxy oпepaциитe нa ĸoмпaниятa дpyгaдe.

Всяка година средно компанията отваря триста нови локации и влиза най-малко на два нови европейски пазара. Само през последното десетилетие броят на служителите в Pepco се е увеличил десетократно, пишат от Pepco Bulgaria.

Още: BILLA България открива магазини в 5 нови населени места у нас, навлиза в онлайн търговията

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес