Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПАСЕ препоръчва предсрочни избори в Украйна

08 април 2014, 20:47 часа • 16522 прочитания

Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа е подготвила проект за резолюция, в който се съдържа призив към Украйна относно провеждането на предсрочни парламентарни избори, съобщава Обозреватель.

„За да бъде гарантирано максимално представяне на политическите сили във Върховната Рада, което да доведе до по-голямо единство и стабилност в страната, трябва да се проведат в най-скоро време предсрочни парламентарни избори”, се посочва в проекта за резолюция.

ПАСЕ не е открила никакви доказателства за аргументите, които Русия използва за оправдаване на своите действия в Украйна, заяви докладчикът на ПАСЕ по Украйна Мариета де Пурбе-Лундин, предаде Обозреватель.

„Сега съществува една заплаха за украинската демокрация - това е Русия. Тя се опитва да дестабилизира ситуацията в Украйна, да провали важните начинания за които се бори новото украинско правителство. А на украинските власти именно сега са необходими спокойни и благоприятни условия, за да се справи със сериозните вътрешни предизвикателства - промяна на конституцията, провеждане на президентски избори”, заяви Мариета де Пурбе-Лундин.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес