Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парижко летище може да отвори чак през есента

03 май 2020, 18:44 часа • 3888 прочитания

Парижкото летище "Орли" от 31 март е затворено за търговски пътувания заради пандемията от коронавирус и може да бъде отворено едва през есента. Новината съобщи вестник Les Echos, позовавайки се на информация от собствени източници.

Изданието припомня, че от всички френски компании единствено Air France изпълнява полети. Дори ако през лятото бъдат възобновени полетите на останалите авиокомпании, най-голямото френско летище - "Шарл дьо Гол" ще може само да обслужва трафика през това време.

"Орли" реално може да се върне към пълноценната си работа едва след отварянето на границите, е заявил източникът на изданието.

Генералният директор на Air France Бенджамин Смит изказа по-рано предположение, че компанията ще има нужда от две години, за да възвърне предишния обем на превозите.

След затварянето на външните граници на ЕС на 17 март за 30 дни като мярка срещу разпространението на коронавируса, на 8 април Европейската комисия препоръча държавите-членки да продължат с ограниченията на пътуванията в рамките на Шенгенската зона до 15 май.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес