Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Париж се опасява от отравяне на водата

22 ноември 2015, 19:20 часа • 5801 прочитания

Френската армия охранява всички водни съоръжения около Париж заради опасения от химическа атака на “Ислямска държава”, съобщи в. The Daily Mail. Властите взеха предпазната мярка, след като парижка болница подаде сигнал за изчезването на оборудване и 20 защитни екипировки срещу химически атаки и вируси.

За да се ограничи вероятността за отравяне на водата, нивото на хлор в нея е било увеличено, а учени вече правят тестове на водните източници.

Камикадзето, който се взриви в апартамента в парижкото предградие Сен Дени при полицейската операция в сряда, все още не може да бъде идентифициран, съобщи АФП. Разследващите са изолирали ДНК от части на тялото на мъжа, но то не фигурира в базата данни на Франция. Следователите проверяват дали камикадзето е бил регистриран в Гърция, както други двама атентатори, извършили атаката край националния стадион “Стад дьо Франс”.

Междувременно стана ясно, че френските власти ще отпуснат общо 560 000 евро на заведенията, които бяха пряко засегнати от терористичните нападения миналия петък. Всяко кафе ще има по 40 000 евро помощ.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес