Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Париж иска да рестартира икономическите отношения с Москва

07 януари 2020, 20:20 часа • 1999 прочитания

Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер заяви, че Париж иска да възстанови икономическите отношения с Русия, предаде БГНЕС, цитирайки РИА Новости.

На среща с представители на различни сектори на икономиката министърът разказа за скорошното си посещение в Москва, където гарантира, че решенията на президента Еманюел Макрон за установяване на стратегически връзки с Русия ще бъдат приложени.

"Искаме да рестартираме икономическия си обмен с Москва в съответствие с международното право, без да се ограничаваме от екстериториалните финансови санкции - първата пречка за развитието на икономическите отношения", заяви Льо Мер.

Той обеща за шест месеца да намери начин да избегне последствията от санкциите, които са "недопустимо нарушаване на суверенитета" на държавата.

През декември Льо Мер и министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин подписаха декларация за намерение за развитие на двустранно сътрудничество в областта на дългосрочното финансиране.

Тогава френският министър припомни американските ограничения, които „до известна степен могат да замразят определена посока на финансиране“. Льо Мер нарече това проблем и каза, че за да го преодолеят, страните ще "търсят иновативни решения, неординарни по своята същност“.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес