Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Папата: Тежък грях е да отблъскваме мигрантите (ВИДЕО)

30 август 2024, 10:47 часа • 524 прочитания

„Има хора, които систематично работят за отблъскване на мигрантите. Когато това се прави съзнателно, това е тежък грях". Това каза папа Франциск по време на обща аудиенция във Ватикана. 

„Нека не забравяме какво казва Библията: „Не онеправдавайте и не потискайте чужденеца", заяви Франциск. Той отправи призив към всеки да приветства мигрантите, които напускат домовете си в търсене на по-добър живот.

Тежкото положение на мигрантите

Вместо това той се съсредоточи върху привличането на вниманието към тежкото положение, пред което са изправени мигрантите, които се справят смело с обезсърчителни трудности в търсене на място, където могат да живеят в мир и сигурност.

Франциск използва латинската фраза, използвана от римляните за описване на Средиземно море - „Mare nostrum“,  което означава  „място за общуване между народи и цивилизации", но по думите му то сега се е превърнало в гробище.

Папата посочи, че повечето смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени, като осъди хората, „които систематично работят, използвайки всички средства, за да отблъснат мигрантите“. ОЩЕ: Нова и опасна тактика: Трафикантите изхвърлят мигрантите в Егейско море

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес