Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Папата говори за имигрантите в традиционното си коледно послание

25 декември 2009, 15:05 часа • 2597 прочитания

В традиционното си коледно послание "Към града и света" (Urbi et Orbi), което произнесе от балкона на базиликата Свети Петър във Ватикана папа Бенедикт Шестнайсети призова да се осигури прием на хората, тласнати към имиграция по най-различни причини, предаде Франс прес.

"Изправени пред действителността на масовото преселение на онези, които емигрират от земите си и които са прокудени надалеч заради глада, нетолерантността или заради влошаването на състоянието на околната среда, Църквата трябва да бъде онова присъствие, което да прикани останалите да посрещнат тези имигранти", каза Бенедикт Шестнайсети в посланието си.

Главата на Римокатолическата църква припомни, че обществото сега е дълбоко белязано от сериозна икономическа криза. Той обаче добави, че има и друга много по-сериозна криза - моралната криза.

Папата не пропусна да спомене и онези, които са понесли болезнените рани на войните и на конфликтите по света. Бенедикт Шестнайсети изрази също така солидарността си с онези, които са жертва на природните стихии и на бедността, както в бедните, така и в заможните общества. БТА

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес