Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отрядът "Ахмат" на Кадиров първи подписа договор с руското военно министерство

12 юни 2023, 12:29 часа • 4207 прочитания

Отрядът "Ахмат" на чеченския лидер Рамзан Кадиров първи подписа договор с руското военно министерство, след като военният министър Сергей Шойгу издаде заповед всички "доброволчески формирования" да го направят до 1 юли.

На кадрите, публикувани от руското ведомство, директорът на Руския университет за специални сили Адам Дашаев и заместник-началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-полковник Алексей Ким подписват документа.

Според заповедта на Шойгу с договорите ще се определя дейността на формированията "в зоната на специалната военна операция". ОЩЕ: Шойгу нареди на всички ЧВК в Русия да подпишат договор с военното министерство. Отрядът "Ахмат" беше първият, който направи това.

Вчера, 11 юни, собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин отказа да изпълни заповедта на Шойгу. „ЧВК Вагнер няма да подписва никакви договори с Шойгу. […] Фактът, че той пише укази или заповеди, се отнася изключително за Министерството на отбраната и за тези, които са в рамките на Министерството на отбраната“, каза Пригожин.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес