Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново заплаха: Пригожин поздрави за Новата година с торта с чукове (СНИМКА)

30 декември 2022, 19:06 часа • 5704 прочитания

Близкият до руския президент Путин бизнесмен и собственик на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин поздрави по случай новата 2023 година със странна торта, украсена с чукове. Снимката бе публикувана в профила му в социалната мрежа ВКонтакте.

Тортата е декорирана със захарни фигурки на три заека (вероятно като символ на годината на Заека според китайския календар), всеки от които държи по един черен чук. Коментарът към снимката гласи: „Поздравяваме с настъпващата Нова година!“

По всяка вероятност това е директна препратка към чука, с който бе зверски убит един от бившите наемници на „Вагнер“ Евгений Нужин, вербуван затворник, който бе екзекутиран за назидание. Тогава Пригожин първоначално одобри екзекуцията, а по-късно се отметна от думите си и обвини в убийството ЦРУ. ВИЖТЕ ОЩЕ: Готвача на Путин: Не бяхме ние, ЦРУ е убило бившия ни наемник

Припомняме и че в края на ноември Пригожин нареди да се изпрати до Европарламента калъф от цигулка, в който бе поставен окървавен чук. Зрелищното видео с предаването на чука от адвоката му предизвика много шум и бе недвусмислена провокация към европейската институция от страна на бизнесмена, който се ползва с все по-голяма власт и влияние в Кремъл.

ОЩЕ: Пригожин иска национализация на пари и активи на олигарсите, които не подкрепят войната в Украйна 

Преди два дни пък Пригожин се подигра с прогнозите за 2023 г. на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент Дмитрий Медведев като ги нарече „еротични фантазии“. Своите прогнози тогава Пригожин не сподели. Какво ли се опитва сега да каже?

фейсбук

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес