Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново арестуваха Мария и Надежда от „Пуси Райът”

18 февруари 2014, 13:56 часа • 19053 прочитания

След като прекараха близо две години в затвора, Мария Альохина и Надежда Толоконникова – две от певиците от пънк групата „Пуси Райът”, са били арестувани отново. Това се е случило в центъра на Сочи, където в момента се провеждат Зимните олимпийски игри, съобщава BBC.

За случилото се е съобщил руският правозащитник Семьон Семьонов, който е бил с момичетата по време на ареста. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията.

Има противоречива информация какво точно е повдигнатото обвинение на Толоконникова и Альохина – според някои източници то е за кражба, според други – за нападение.

Надежда и Мария са били в Сочи с цел да представят новата си песен Putin Will Teach You To Love Your Motherland ("Путин ще те научи да обичаш родината си").

Певиците прекараха близо две години в затвора заради протестна акция срещу Владимир Путин в московската катедрала Христос Спасител. Те бяха амнистирани през декември. След това посетиха няколко страни, сред които Съединените щати, където обявиха, че продължават борбата срещу Путин.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес