Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха нулевия пациент с коронавирус в Русия

15 април 2020, 15:57 часа • 5835 прочитания

Нулевият пациент с коронавирус в Русия е мъж на средна възраст на име Суботин, който е долетял в Москва от Милано, заяви академик Александър Чучалин от Руската академия на науките пред сайта Pravoslavie.ru.

„В историята на коронавируса винаги има въпрос за така наречения„ нулев пациент.Какво е нулев пациент? В Китай, например, д-р Ли Вънлян е първият, който идентифицира вируса, причинявал тази епидемия и е задействал алармата. За съжаление самият д-р Лий се зарази и почина.

В Русия такъв нулев пациент млад мъж над 40 години, долетял от Милано. Сега вече можете да съобщите и неговото име - Суботин. Той беше диагностициран с коронавирус много бързо. Ние с главния лекар на специализирана болница в Комунарка Денис Николаевич Проценко му поставихме тази диагноза и предписахме лечение. Много рано видяхме усложненията, които се появиха. Той е първият, който се възстановява от коронавирус в Русия. За съжаление се разболяха членовете на неговото семейство, с които е контактувал - баща му и майка му. Използвайки примера на този първи пациент, чиято инфекция беше открита на 27 февруари, бих искал да покажа колко важна е навременната диагноза и лечение, така че болестта да не стане фатална и да не причини смърт на човек. Баща му беше на механична вентилация, майка му не. Те са възрастни хора и разбира се, заболяването им е по-тежко".

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 април

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес