Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Сърбия потвърдиха: Един от заподозрените терористи е преминал през страната, потърсил е и убежище

15 ноември 2015, 13:04 часа • 7995 прочитания

Притежателят на сирийския паспорт, който беше намерен до тялото на един от терористите в Париж, е минал през Сърбия минал месец, където е потърсил убежище. Това съобщи сръбското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс.

„Един от заподозрените терористи – А. А., който представлява интерес за френските служби за сигурност, е бил регистриран в Прешево на 7 октомври т.г., където официално е поискал убежище”, се казва в съобщение на министерството, съобщи bTV. По-рано информацията беше съобщена от сръбския вестник "Блиц".

Според вестника 25-годишният Ахмад Алмохамад бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия.

„Проверката потвърди, че данните му съвпадат с тези на лицето, което на 3 октомври е било идентифицирано в Гърция. За него няма издадена заповед за арест от Интерпол”, допълват още от сръбското министерство.

В събота гръцките власти обявиха, че паспортът е на бежанец, който е пристигнал на гръцкия остров Лерос на 3 октомври.

Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от ДПА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян, пише изданието.

По-рано днес излезе информация, че двама от терористите, участващи в осъществяването на терористичните нападения в Париж, са били на 15 и 18 години, съобщава френският вестник Le Figaro, цитиран от ТАСС.

Информацията за това била съобщена от съдебномедицински експерт, но все още нито е потвърдена, нито опровергана.

Освен това черен автомобил, използван при един от атентатите в Париж, е открит в парижкото предградие Монтрьой, съобщава "France 24", позовавайки се на информация на полицията. В автомобила е открит автомат "Калашников". 

Също така вече са задържани шестима души, свързани с единствения идентифициран към момента нападател - Исмаел Омар Мостефай, включително баща му, брат му и снаха му.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес