Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Русия: Денацификацията не успя, ред е на десатанизацията

26 октомври 2022, 09:33 часа • 2866 прочитания

За провеждане на "десатанизация" в Украйна призова помощник секретарят на Съвета по сигурност на Русия Алексей Павлов, според когото в страната действат стотици секти, съобщи ТАСС.

"Предполагам, че с продължаването на специалната военна операция става все по-наложително провеждането на десатанизация на Украйна или както по-точно се изрази главата на Чеченската република Рамзан Кадиров - нейната пълна "дешайтанизация.", са точните думи на Павлов. 

Павлов обръща внимание на това, че точният брой на сектите в Украйна не е е известен, но те са стотици. Той обръща специално внимание на "Църквата на сатаната", която е "плъзнала по Украйна" - една от "официалните религии, регистрирани в САЩ."

Междувременно руските власти също спряха да говорят за „денацификация” и „демилитаризация” като цели на войната в Украйна, отбелязва още изданието. За последен път Владимир Путин е използвал тази дума на 16 март по време на среща. След тази дата, според стенограми от уебсайта на Кремъл, руският президент никога повече не е използвал тази дума.

Путин забрави за думата "денацификация". Руснаците вече търсят в Гугъл само "отстъпление" и "ядрен удар"

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес