Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдена "министърка на Крим" отива да се бие в Украйна, за да се спаси от 10 г. затвор (СНИМКА)

08 април 2024, 13:55 часа • 4299 прочитания

Осъденият за подкуп бивш министър на културата на незаконно анексирания от Руската федерация полуостров Крим подаде молба за военна служба - за да се бие във войната с Украйна. Това съобщава руското опозиционно издание ASTRA.

Става въпрос за Вера (Арина) Новоселская. Тя е подала молба за военна служба от следствения арест, информира изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция РИА Новости, позовавайки се на член на Московския комитет за обществено наблюдение.

През лятото на 2023 година Новоселская беше осъдена на 10 години затвор за подкуп от 25 милиона рубли (275 000 долара), които според следователите е получила по време на строителството на куклен театър в Симферопол, Крим.

Припомняме, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин подписа закон, с който ако подпишеш договор с руското военно министерство и влезеш в руската армия, а си преследван или наказан от закона в Руската федерация за определени престъпления, това те освобождава от наказателна отговорност. Обхванатите от закона лица могат да се надяват на условна присъда: След атентата Путин подписа поредния указ в полза на престъпници

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес