Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освободиха всички задържани участници в протестите в Грузия

09 март 2023, 20:31 часа • 1491 прочитания

Всички задържани участници в протестите в Грузия през последните два дни са били освободени. Това стана ясно от изявление на министерството на вътрешните работи на страната. Според информацията, общо 133 души са били арестувани през двете нощи на размирици в Тбилиси. 

Информацията идва часове след като спорният законопроект за "чуждестранните агенти", който предизвика недоволството, бе оттеглен. Грузинската президентка Саломе Зурабишвили приветства решението на управляващата партия, като определи това като победа за гражданското общество. "Искам да поздравя обществото за неговата първа победа, горда съм от този народ, който направи така, че гласът му да бъде чут", каза тя в телевизионно обръщение от Ню Йорк. 

Междувременно стана ясно, че и тази вечер хиляди хора са се събрали и тази вечер в центъра на столицата Тбилиси въпреки оттеглянето на спорния законопроект. Те развяват знамена на Грузия, Украйна и Европейския съюз пред парламента, чиято сграда стана епицентърът на протестите във вторник и сряда.

ОЩЕ: Опозицията в Грузия иска още протести - докато не се поеме "прозападен курс"

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес