Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орбан се среща с Мицкоски на четири очи във вилата му в Охрид

24 септември 2024, 19:55 часа • 628 прочитания

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, заедно с делегация от унгарското правителство, ще бъде на двудневно официално посещение в Република Северна Македония на 26 и 27 септември, съобщи правителствената пресслужба на РСМ.

На 27 септември министър-председателят Християн Мицкоски ще проведе официална среща на четири очи с унгарския си колега във вилата си в Охрид. В рамките на посещението ще се проведат и поредица от двустранни срещи между македонските министри и техните колеги от унгарската делегация.

Още: Под прикритие: Орбан и Путин играят заедно в Африка?

Тогава също ще се проведе съвместно междуправителствено заседание, след което се очаква двамата министър-председатели да дадат пресконференция на същото място, пише БГНЕС.

Както информират от правителството на РСМ, в рамките на двудневното посещение е предвидена разходка в Охрид, посещение на църквата „Богородица Перивлепта“, Античния театър и манастирския комплекс „Свети Наум“. Очаква се още премиерите на двете страни да положат цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в Охрид.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес