Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оператор на дронове - една от новите професии в Русия

30 април 2019, 12:20 часа • 2372 прочитания

Руската служба по заетостта състави списък на новите професии, които са се появили в Русия през последните години, предаде БГНЕС.

Списъкът включва специалности като оператор на безпилотни летателни апарати, специалист по индустриална роботика, мениджмънт на космически продукти, интеграция на облачни приложения.

Според Ирина Волошина, директор по развитието на системите за професионална комуникация, професиите се появяват с навлизането и въвеждането на нови технологии, които влияят на пазара на труда и обществените процеси.

"Например увеличаването на миграционните потоци е предпоставка за появата на такава професия като специалист по трудова миграция, който придружава и консултира трудовите мигранти в процеса на заетостта им", отбелязва Волошина.

По-рано това експертите на организацията посочиха най-обещаващите области на дейност за млади професионалисти. Това са здравеопазването, създаването на авиационна, ракетна и космическа техника, компютърни науки и технологии, информационна сигурност.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес