Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олексий Данилов: В Русия назрява бунт. Ще има ли втори поход към Москва?

19 септември 2023, 10:29 часа • 7106 прочитания

В Руската федерация назрява въстание, което може да доведе до фрагментиране на държавата. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов.

Ще се повтори ли бунтът на ЧВК "Вагнер"?

Според Данилов втори "поход срещу Москва" няма да има, но там назрява бунт, който ще доведе до раздробяване на Руската федерация, казва той.

"Нека си спомним как през август 1991 г. се случи разпадането на СССР. Групата ГКЧП, както беше през 1991 г., вече зрее там, те са групирани - това е добре известен факт. А ние разбираме кой контролира това, как се случва", каза Данилов по време на украинския телемаратон, без да дава допълнителни подробности.

Още: Олексий Данилов: Нека руснаците страдат, да видят какво е война

В отговор на въпрос дали международните партньори са готови Русия да се разпадне, Данилов отбелязва, цитиран от "Украйна Сейчас", че мнозина са наясно с това. Но също така вярват, че този процес може да бъде контролиран.

Снимка: Олексий Данилов, Facebook

"Мога да кажа, че никой няма да може да повлияе на това, Русия ще бъде принудена да се фрагментира и това определено ще се случи в нашия живот. И никоя сила не може да го спре, защото това е исторически процес", казва секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

Още: Разузнавателна оценка: Путин е знаел за бунта на Пригожин и все пак е бил "парализиран"

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес