Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окупационните власти в Запорожие: Украинците са готови и чакат сигнал за контраатака

05 април 2023, 11:34 часа • 5325 прочитания

Украинските войници са завършили подготовката си за контраатака в Запорожка област, съобщи представителят на окупационните власти в региона Владимир Рогов пред контролираната от Кремъл агенция "РИА Новости".

"Те са готови и чакат разрешение за действие. Всичко може да се случи във всеки един момент и ние сме готови да посрещнем врага в пълно въоръжение", каза Рогов.

САЩ очакват украинското контранастъпление срещу агресора Русия да започне в рамките на следващите няколко седмици. От Киев вече няколко месеца говорят за пролетна контраатака, а сега вече разполагат и със западни танкове.

Междувременно руснаците се страхуват и за съдбата на незаконно окупирания от тях през 2014 г. полуостров Крим. Сателитни снимки на Maxar вече показаха, че на кримските плажове са изкопани километри траншеи, за да бъдат защитени от десантчици от Украйна.

Окопите са били направени само за няколко седмици, съобщава The Washington Post. Освен това по черноморското крайбрежие са поставени противотанкови препятствия, ровове и артилерийски батареи.

ОЩЕ: Дигиталните войници на Путин: Как блогърите се превърнаха в основен играч в руската военна машина

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес