Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обстрел предизвика пожар в мол в руската Белгородска област (СНИМКА)

22 февруари 2023, 15:45 часа • 1956 прочитания

В град Шебекино в руската Белгородска област е имало обстрел тази сряда. Снаряди са ударили търговски център, който се е запалил. По предварителни данни има един пострадал, съобщи временно изпълняващият длъжността губернатор на областта Вячеслав Гладков.

"Мъж с рани от шрапнели е откаран в Централната регионална болница. Медиците оценяват състоянието му като изключително тежко. Оказва се цялата необходима помощ. Службите за спешна помощ са на място, а спасителните екипи са започнали да гасят пожара", пише той в "Телеграм".

Друг пострадал мъж със сътресение на мозъка също е откаран в болница, като състоянието му е средно тежко, написа по-късно губернаторът и добави, че пожарът в търговския център е потушен. "Спасителите обливат и охлаждат постройките", допълни той.

В резултат на многократните обстрели е повреден и покривът на частна жилищна сграда. Започнали са ремонтни дейности.

По-късно село Первое Цепляево е било подложено на обстрел. То се намира край Шебекино. Няма пострадали. Снарядите са нанесли щети на три къщи - счупени са прозорци, има поражения по фасади и огради.

В резултат на обстрела са се запалили две стопански постройки. Пожарните екипи вече са на място. Началникът на района Владимир Жданов и оперативните служби извършват патрулиране на района от врата на врата, добави Гладков.

ОЩЕ: Руски наборници изсипали бензин в готварска печка, шестима са загинали

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес