Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новината за падналите ракети в Полша зарадва видна руска пропагандаторка

15 ноември 2022, 21:57 часа • 3626 прочитания

"Ето че вече и Полша си има своята Белгородска област. А вие какво очаквахте?" Това пише в канала си в Telegram руската журналистка и пропагандистка Маргарита Симонян, главен редактор на Russia Today, която явно визира постоянните случаи на ракетни удари и немалкото експлозии в Белгородска област, след като Русия нападна Украйна.

Под поста ѝ за половин час се събраха близо 1000 коментара. Странното е, че ракетният удар, за който все още не е ясно как точно се е случил, но пък е известно, че в резултат на него има двама загинали, предизвиква ликуване сред голяма част от руските потребители.

"Отдавна беше време", "Отлично", "Значи оградата по границата не помогна", "Няма да могат да докажат!", са част от радостните изблици.

Има и по-трезви коментари от типа на "А ще стигнат ли силите и ракетите на Русия срещу НАТО?" и "Време ли е да бягаме от Москва?"

ОЩЕ: Две ракети паднаха в Полша, има убити (ВИДЕО) 

Междувременно полският военен експерт Ярослав Волски публикува снимки от мястото на падането на ракетите на територията на Полша. Той предположи, че може да става въпрос за руска крилата ракета или за украинска ПВО ракета, която не е сработила добре, но заяви, че на този етап това са само догадки и призова да се изчака официалната информация.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес