Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови въздушни удари в Украйна, ракета удари центъра на Днипро

05 май 2022, 02:15 часа • 6191 прочитания

Поредна тежка нощ в Украйна. Руската армия предприе ракетни обстрели срещу редица градове, като вечерта беше обявена тревога за въздушни удари в цялата страна, съобщава агенция УНИАН.

Кметът на Днипро Борис Филатов отбеляза, че руснаците са стреляли директно по центъра на града. Ръководителят на борда на "UZ" Александър Камишин поясни, че е имало удари по железопътно съоръжение, "Руските войски продължават да обстрелват прецизно железопътната инфраструктура в Днипро", каза той. Според Камишин няма пострадали сред железничарите. „Степента на щетите ще бъде оценена след приключване на сигнала за въздушен удар“, добави шефът на УЗ.

Съобщава се също, че две експлозии са прогърмяли в Черкаси. Според висши военни те са в резултат на задействане на противовъздушната отбрана. „Не се паникьосвайте. Стойте в убежищата“, призоваха властите в града.

Освен това имаше информация за преминаване на ракета над Знаменка в Кировградска област към Киев. Съобщава се, че по-късно в столицата са се чули експлозии, като към момента се знае, че те са били от задействането на ПВО системите.

Още по темата Украйна - четете тук.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес