Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма злоупотреба със средства от САЩ в Украйна, според американското министерство на финансите

31 януари 2023, 22:22 часа • 1395 прочитания

Няма индикации за злоупотреба с американски средства в Украйна, заявиха от Министерството на финансите на Съединените щати във вторник, 31 януари. Оттам заявиха още, че ще продължат да работят в тясно сътрудничество с украинските власти, за да се  гарантира, че са налице всички предпазни мерки за предотвратяване на корупция.

 „Нямаме индикации, че средствата от САЩ са били използвани неправомерно в Украйна“, каза говорителят на Министерството на финансите в отговор на запитване от Ройтерс. „Ние приветстваме продължаващите усилия на украинските власти да работят с нас, за да гарантираме, че са налице подходящи гаранции, така че помощта на САЩ да достигне до тези, за които е предназначена."

ОЩЕ: Украински прокурор подаде оставка заради почивка в Испания 

От ведомството допълниха, че ще продължат да работят съвместно със Световната банка за проследяване на плащанията от САЩ, „за да се потвърди, че се използват по предназначение".

Изявлението идва във връзка с няколко шумни скандала в Украйна от последната седмица, свързани с възможни корупционни схеми, по-специално с покупката на генератори и продукти за военните. На фона на скандалите последва и вълна от съкращения. ОЩЕ: Общо четирима зам.-министри и петима областни управители подадоха оставки в Киев 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес