Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Незаконни гонки с международно участие в Цюрих: арестувани са 12 души

05 май 2021, 15:30 часа • 5109 прочитания

Швейцарската полиция арестува 12 души за незаконни гонки около Цюрих, автомобилите са се движели със скорост близо 300 км/ч, съобщи Евронюз.

Групата е обвинена в различни престъпления за превишена скорост. Полицията също заяви, че заподозрените са провеждали "различни незаконни състезания по обществени пътища". Швейцарските магистрали са с ограничение на скоростта до 120 км/ч, като извън населени места автомобилите могат да се движат с максимална скорост от 80 км/ч и 50 км/ч в застроените зони.

Единадесет мъже и една жена, всички на възраст между 24 години и 40, бяха задържани, включително граждани от Швейцария, Италия, Република Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

В края на април властите извършиха координирани претърсвания на различни места в Цюрих, а също така конфискуваха редица автомобили.

"Прокуратурата в Цюрих откри наказателно производство за превишаване на скоростта във всички случаи", се казва в изявление на полицията.

Разследванията на органите на реда започнаха през януари 2019 г., след като предишна операция за борба с превишена скорост арестува 21 души в Тургау, Санкт Гален и Цюрих. Прокурорите също така поискаха четирима от арестуваните заподозрени да бъдат държани в следствения арест. Според швейцарското законодателство заподозрените се считат за невинни в очакване на съдебното производство и до постигане на окончателна присъда.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес