Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неофициално: Медийни твърдения, че синът на Медведев е изгонен от САЩ

05 юни 2022, 20:55 часа • 16452 прочитания

Информация, че американската виза на сина на Дмитрий Медведев - Иля, е прекратена, се появи в канала в Twitter на беларуската опозиционна медия Nexta, чийто бивш главен редактор беше Роман Протасевич. Новината се появи още в портала Reddit, както и в украински медии, но към момента не е официално потвърдена.

Според информацията Иля Медведев има 48 часа да напусне Съединените щати. Самият Дмитрий Медведев има интересна публикация в "Телеграм", като там разсъждава как американците и европейците решават, че "семействата" на държавни чиновници и депутати отговарят за неща, за които не могат да повлияят на своите роднини. Твърде вероятно е тази негова реакция да е продиктувана от едно подобно решение за прекратяване на визата на сина му. 

Бившият президент и премиер обяснява още как навремето и в Русия било така - като носиш фамилията на татко си, значи и ти си виновен, даже по закон в Болшевишка Русия, обаче с времето "на тази политика решително беше сложен край", защото била нехуманна. "Няма вина - няма присъда", пише Дмитрий Медведев. 

Иля Медведев е роден в Санкт Петербург в началото на август 1995 г. По това време Дмитрий Медведев служи в градската администрация и изнася лекции в един от университетите, а жена му Светлана работи като счетоводител. В името на сина си тя се отказва от професията си и се заема с възпитанието и образованието му. Иля Медведев получава средно образование в московска гимназия, която завършва с отличие.

Следете в реално време ситуацията в Украйна тук.

По-късно записва право в университет в столицата. Интересна подробност е, че той не е държал изпит за това, но по информация на РИА Новости Иля получава право да учи, тъй като е победител в олимпиада и не е нужно да се явява на изпит. През август 2012-та година става ясно, че той се е записал да изучава Международни отношения в Москва. И макар че работи в правна кантора по време на ученето си, Иля Медведев има планове да започне бизнес в сферата на информационните технологии.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес