Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Немцов ще бъде погребан в Москва

28 февруари 2015, 11:08 часа • 14061 прочитания

Руският опозиционен политик Борис Немцов, който беше убит тази нощ, ще бъде погребан в Москва. Това заяви неговият бивш говорител и близък приятел Александър Котюсов, цитиран от ТАСС.

"Немцов ще бъде погребан в Москва. В момента роднините му обмислят на кое точно гробище", каза той, позовавайки се на съпругата на Немцов Ирина Корольова.

Московчани носят цветя и палят свещи на мястото, където беше убит опозиционният политик. В момента на Големия Москворецки мост, който се намира в центъра на руската столица, има няколко десетки журналисти и скърбящи граждани. Въпреки дъждът гражданите идват, носят цвете – бели и червени рози и карамфили. Някой от тях палят свещи и дори водят децата си. На мястото на убийството е поставена фотография на Немцов и икона на Спасителя.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е поредният политик, който осъди убийството на Борис Немцов, предаде още ТАСС. „Борис Немцов беше смел и неуморен защитник на демокрацията, а също и противник на корупцията. Държавният глава изразява своите съболезнования към близките и семейството на Борис Немцов“, се отбелязва в изявлението на Оланд.

Възмущението си изрази и украинският президент Петро Порошенко. „Шокиран съм. Борис е убит. Не мога да повярвам в това. Убеден съм, че убийците ще бъдат наказани рано или късно. Светла му памет“, написа Порошенко в своя блог.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес