Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неизвестни завзеха банка в Киев

13 март 2014, 07:50 часа • 14232 прочитания

Група маскирани нахлу в Украинската Бизнес Банка в Киев и се опита да отвори трезора, съобщава УНИАН.

Престъпниците са били въоръжени с палки и ножове. По думите на очевидци, един от маскираните е имал автомат. На местопроизшествието са пристигнали две подразделения на милицията, въоръжени с калашници. В трезора, който очевидно е цел на бандитите, се съхранява голяма сума пари.

Охраната на банката е била блокирана на третия етаж на сградата. Под контрол на маскираните са долните два етажа. Впоследствие нападателите са пуснали 5-има от охранителите. По-късно, в резултат на преговори с милицията, бандитите се съгласили да напуснат банката. Пред входа на сградата е докаран автобус, за да ги вземе.

Бандитите са предали оръжието, взето от охраната, включително и един автомат "Калашников". Пред сградата е направен кордон от 10 бойци на спецподразделението "Алфа", през който нападателите трябва се изнесат към автобуса. Засега обаче те не още са напуснали банката.

Украинската Бизнес Банка (по-рано банка "Донечина") е известна с това, че през 2003 г. неин президент бе бившият първи вицепремиер Сергей Арбузов.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес