Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не се знаят все още причините за нападението в ИКЕА в Швеция

10 август 2015, 20:42 часа • 5143 прочитания

Полицията в 110-хилядния шведския град Вастерас все още няма яснота каква е причината за днешното нападение в нож в магазин на веригата за мебели ИКЕА. Двама души бяха убити при нападението, а трети посетител бе тежко ранен. 

Инцидентът е станал в магазин на веригата в град Вестерас, на около час път западно от столицата Стокхолм. 

Известно е, че трагедията се е разиграла в сектор за кухненската мебел на магазина. Жертвите с били най-обикновени посетители в магазина, информира AFP, цитирана от БГНЕС.

Няма данни арестуваният нападател да е действал от терористични подбуди. Всеки случай шведската разузнавателна служба не е потърсена за разплитането на случая. Полицията още не представила данни за личността на нападателя и неговите мотиви. Той не е бил познат на полицията и не е имал нямал криминално досие, заяви Пер Стромбак (на снимката), говорител на полицията в региона Вастманланд. Той добави, че още не ясно дали нападението е било предварително замислено или е станало спонтанно.

Говорителката на ИКЕА Мартина Смедберг заяви "че срещу компанията не е била отправена никаква заплаха". Тя добави, че не знае "за други подобни случаи в магазини на ИКЕА"

Индустриалният град Вастерас е пети по население в Швеция.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес