Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не се налага военно положение в Украйна, твърди украинският военен министър

15 февруари 2022, 07:20 часа • 4510 прочитания

Украинският министър на отбраната Алексий Резников заяви, че няма основания за въвеждане на военно положение в страната. Това съобщава руската информационна агенция ТАСС.

"Сигурен съм, че днес няма абсолютно никакви основания да се въвежда такава разпоредба на специален правен режим", каза той в ефира на украинския телевизионен канал ICTV, отговаряйки на въпрос дали трябва да се очаква военно положение в страната, предаде БГНЕС.

"Само за да се регулира или нормализира медийната атмосфера и пространство, това в никакъв случай не може да се направи", каза още министърът.

"Аз съм абсолютно спокойно убеден, че ще преживеем тази криза. На първо място, тя наистина има информационен характер. Но военно положение се въвежда, ако има пряка агресия като инвазия. Надявам се, че такова нахлуване няма да се случи и следователно всичко ще бъде наред", обясни Резников.

Украинският президент Владимир Зеленски на брифинг с германския канцлер Олаф Шолц каза, че семейството му остава в столицата. Той също така нарече "голяма грешка" заминаването на дипломати на редица западни държави от страната във връзка със ситуацията около Украйна.

Руският посланик в ЕС: Няма да нахлуем в Украйна, ако не бъдем провокирани

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес