Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не искат да стават кайма": Руски войници саботират заповедите на началниците си

12 май 2022, 10:53 часа • 19340 прочитания

Многобройни прехванати от Службата за сигурност на Украйна телефонни разговори между руски военни и техните близки свидетелстват за ниската мотивация на агресорите. Това съобщават от ведомството.

Войник от Краснодарския край казва на майка си, че „не иска да бъде кайма“. Той не разбира целта на войната срещу Украйна. Оплаква се, че частта му е легендарна като "полк на смъртта". Такива мисли споделяли повечето негови колеги.

„Ние сме тук 150 души – 130 такива като мен“, казва руският войник.

Дори свещеник от Руската православна църква не успял да агитира руснаците да убиват. В отговор на свещеника и на полковник на Руската федерация било предложено първи да преминат в настъпление.

„Докато врагът губи мотивация, ние продължаваме да защитаваме Родината!“ - отбелязват в СБУ.

Руските войници пренебрегват заповедите на висшето ръководство в районите, където се водят боевете. Те дори чупят своята техника, коментира и ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким.

"Руските военни саботират заповедите и не искат да отидат в месомелачката. Те чупят своята техника, за да не изпълняват престъпните заповеди", пише Ким.

Според шефа на Николаевската ОВА ситуацията в момента е положителна за руснаците, защото „те не умират и не изпълняват престъпните заповеди и всичко е наред – продължават да седят в окопа“.

"Затова подкрепям, разбивайте техниката. Тя така или иначе се чупи", обобщава Ким. Той добавя, че е писал на легиона „Свобода на Русия“ и чака отговор, като добавя, че много се радва, задето такова движение се е появило и се развива. Легионът „Свобода на Русия“ (укр. Легiон «Свобода Росiї») е част от Въоръжените сили на Украйна, формирано основно от руски военнопленници и доброволци, преминали на страната на Украйна. Това сочи справка в рускоезичната „Уикипедия“. Статията по този повод е предложена за отстраняване.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна върне всичко свое (ВИДЕО)

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес