Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Настъпление стъпка по стъпка: Руски обстрел рани военния началник на Вовчанск

16 май 2024, 17:47 часа • 3374 прочитания

Руски обстрел е ранил началника на военната администрация на Вовчанск, украински граничен град, който е в центъра на новата руска офанзива.

Руските военни са нанесли удари с касетъчни боеприпаси по село във Волчанска община в Харковска област в момент, когато на място са работели доброволци и службите за спешна помощ.

Още: Украинските спецчасти показаха зрелищно ВИДЕО как пленяват руснаци в Харковска област 

Ранени са двама лекари, двама шофьори и началникът на градската военна администрация Тамаз Гамбарашвили, става ясно от съобщението на губернатора Олег Синегубов.

Междувременно украински военен канал в Телеграм описва ситуацията по следния начин:

"Ситуацията във Вовчанск е много променлива (...) Особеното на това направление е, че фронтовата линия все още не е "установена", няма окопи от двете страни и глуха отбрана. В такава ситуация компетентното въвеждане на допълнителни резерви или няколко маневри от една от страните може да промени всичко. Ние имаме леко предимство, защото все пак имаме отбранителни укрепления, за разлика от врага, за когото ще бъде по-трудно да се закрепи при отстъпление.

Все пак бих оценил ситуацията като 50/50, по-нататъшната съдба на града зависи не само от изхода на битките в жилищните райони, но и в околностите."

Още: Зеленски с остро изявление: Посочи виновните за тежката ситуация в Харковска област

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес