Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежение: Руски изтребители прихванаха американски бомбардировачи

17 юни 2019, 21:25 часа • 12773 прочитания

Руски изтребители Су-27 са прихванали американски бомбардировачи B-52H, приближаващи руската граница по посока на Черно и Балтийско море, съобщи Националният център за управление на отбраната в страната.

От съобщението става ясно, че не е било разрешено навлизане в областта на руската граница.

Националният център за управление на отбраната съобщи също, че полетите на руските самолети са извършени в строго съответствие с международните норми за въздушно пространство.

Миналата седмица официалният вестник на Руските въоръжени сили, „Красная Звезда“, съобщи, че през последните няколко дни руските самолети 10 пъти са прихванали чужди самолети в близост до въздушното пространство на Русия.

В същото време Русия изрази опасеня от опити на САЩ за кибератаки срещу системите за управление на инфраструктурата на Русия.

В събота американският вестник "Ню Йорк таймс",, позовавайки се на свои източници, написа, че САЩ се осъществили кибератаки срещу енергийната система на Русия.

Източникът от руските ведомство отбеляза, че става дума преди всичко за транспорта, банковата сфера и енергетиката. "Ние наблюдаваме и регистрираме подобни опити", каза той и добави, че руската страна успява да неутрализира тези действия.

Кремъл заяви днес, че американската статия поражда тревога и показва, че поне на теория кибервойната е възможна.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес