Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападателят от летището в Кишинев е в тежко състояние (ВИДЕО)

30 юни 2023, 23:30 часа • 3655 прочитания

Простреляният днес на летище Кишинев гражданин на Таджикистан е в тежко състояние. Сега той е в болницата под охрана, съобщи изпълняващият длъжността главен прокурор Йон Мунтяну, като уточни, че според молдовското законодателство нападателят може да получи доживотен затвор. По-рано днес нападателят уби двама души, след като му бе отказан достъп в страната.

Прокурорът каза, че по време на граничния контрол и изясняване на целта на посещението на гражданина на Таджикистан, той се е държал агресивно. Прокурорът уточни още, че става дума за терористичен акт, а следствието проверява възможностите за участие на други лица в този акт. Той подчерта, че разследването само проверява тази версия.

Прокурорът уточнява, че засега служителите на реда нямат информация дали стрелецът е бил член на военна или престъпна група. Прокурорът потвърди и известната досега информация - нападателят е стрелял от служебното оръжие на граничен полицай. Местни медии публикуваха и видео от летището, в което се чуват общо пет изстрела.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес