Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-възрастната заподозряна серийна убийца в света умряла от коронавирус

04 януари 2021, 15:27 часа • 2911 прочитания

В Хабаровск починала 81-годишната Софья Жукова, обвинена в жестоко убийство на трима души, но все още неосъдена. Според обвинението, пенсионерката разчленявала телата на своите жертви с топор, за което е наречена най-възрастната серийна убийца в света.

Възрастната жена починала сутринта на 29 декември в болница, където е лекувана от COVID-19. Тя преборила коронавируса, но не се справила с усложненията, съобщава изданието "КП-Хабаровск".

За съдебната система в Русия Жукова така и останала само заподозряна, независимо че признала убийство най-малко на един човек – живеещият в жилището ѝ 52-годишен домоуправител. Части от неговото тяло са открити в контейнера за смет през февруари 2019 г. в селището Берьозовка, предградие на Хабаровск.

Жената обяснила постъпката си с мъст: уж живеещият при нея мъж почти 20 дни заедно с приятел се гаврили над нея. Вместо да се обърне към полицията, тя устроила саморазправа.

По време на един от разпитите Жукова признала убийството на още двама души: на 8-годишно момиченце през декември 2005 г., чието тяло е открито само седмица по-късно, и на 77-годишна приятелка през март 2013 г., чието тяло изобщо не е намерено.

По време на съдебните заседания тя заявила, че се самообвинила под натиск от страна на следователя, но уликите в жилището ѝ свидетелствали против нея.

Превод: Ганчо Каменарски

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес