Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-големият пътнически самолет, хванат от бурята "Денис" (ВИДЕО)

17 февруари 2020, 10:53 часа • 7871 прочитания

Опитът на двама пилоти да приземят най-големия пътнически самолет в света бяха документирани от пътници на летище Хийтроу по време на бурята "Денис".

Припомняме, че бурята връхлетя Острова дни след "Киара" и до момента има информация за трима загинали и множество наводнения. Влакове и полети бяха спрени, а много училища излязоха в принудителна ваканция. ПОДРОБНОСТИ ТУК.

Силни странични ветрове въртят самолета и го изваждат от пистата. Благодарение на уменията на двамата пилоти кацането на самолета е било безопасно за пътниците.

Ситуацията се разиграла в събота. Вижда се как Airbus A380 висва на метри над асфалта, докато се опитва да кацне по време на бурята "Денис". Полетът е бил от Абу Даби до Лондон.

Видео от приземяването можете да видите в следващият пост:

Тогава беше регистриран вятър с пориви от 50 мили/ч  на главното летище в Лондон, което отмени десетки полети на Хийтроу.

Заради бурята, пилотите на този Airbus A380 са принудени да кацнат странично ("рачешко кацане") - маневра, при която пилотите летят успоредно с вятъра и перпендикулярно на пистата, за да успеят да кацнат.

Бурята "Денис" донесе множество наводнения във Великобритания. Внушителни кадри от бедствието можете да видите в следващото видео.

Още кадри от щетите от бурята "Денис" можете да ВИДИТЕ ТУК.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес