Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Началникът на полицията в Киев е уволнен за разпръсването на протестите

02 декември 2013, 18:47 часа • 19187 прочитания

Премиерът на Украйна Микола Азаров заяви, че началникът на столичната полиция Валерий Коряк е уволнен заради силовото разпръсване на проевропейския протест на 30 ноември, предаде Интерфакс.

„След събитията от петък срещу събота началникът на полицията е уволнен, а със всички сътрудници бе проведена усилена разяснителна дейност”, посочи той по време на среща с чужди посланици в Киев.

Междувременно премиерът на Украйна заяви, че разполага с данни за подготвящ се план за окупиране на Върховната Рада (парламента на страната), предаде „Обозреватель”.

Азаров съобщи това на среща с чужди посланици. „Знаем, че се подготвя план за окупиране на Върховната Рада. Как смятате, можем ли да се отнасяме към това с безразличие? Разбира се, че не! Нима смятате, че нямаме сили за осигуряването на реда? Само за десет минути входът на министерския съвет може да бъде освободен, но ние не се решаваме на това, ние се въздържаме от използването на сила”, отбеляза Азаров.

На 2 декември сутринта шествие от 5-6 хиляди участници достигна правителствения квартал в центъра на Киев. Отделни групи активисти блокираха всички входове на сградите на министерския съвет и на Националната банка.

На снимката: Микола Азаров

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес