Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На фона на отстъпващи руски войници Путин говори: Украинската контраофанзива е провал (ВИДЕО)

04 септември 2023, 19:47 часа • 6714 прочитания

"Украинската контраофанзива не буксува, тя е провал". Това заяви издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин на съвместната си пресконференция в Сочи с турския си колега Реджеп Ердоган: Путин след срещата с Ердоган: Западът ни измами, бяхме принудени да се оттеглим от зърнената сделка (ВИДЕО)

На фона на думите на Путин, украинците вече явно се бият и притискат руснаците при Новопокроповка, на 13 километра юг-югоизток от Орехов. Това е направлението към Токмак и Мелитопол: Равносметка на военната помощ за Украйна. Пак руска аларма в Запорожието (ВИДЕО)

На първото видео се вижда как петима украински войници карат 20-тина руски да бягат от окоп южно от Работино, в посока Новопокроповка:

Второто видео вече показва как 46-та украинска бригада "обработва" с артилерийски удари руски позиции в Новопокроповка.

Интересното е, че след съждението на Путин как украинската контраофанзива била провал, той продължава да говори как Русия никога не била отказвала преговори за Украйна. Още по-интересно е какво правеше Кремъл през пролетта на миналата година, преди да се разбере за Буча и как реагираше на призивите на украинския президент Володимир Зеленски за мирни преговори.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес