Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На два безплатни бързи теста седмично ще имат право жителите на Англия

05 април 2021, 07:40 часа • 2245 прочитания

Всички в Англия ще получат достъп до два бързи теста за коронавирус седмично, в рамките на разширението на правителствената програма за тестване, информира БГНЕС. Комплектите, даващи резултат до 30 минути, ще бъдат достъпни безплатно на местата за тестване, в аптеките и ще могат да се поръчват по пощата.

Безплатните тестове вече се предлагат на учениците и техните семейства, както и на онези, които не могат да работят от вкъщи. Здравният министър заяви, че планът ще помогне за превенция на бъдещи огнища на вируса. Но критиците на програмата казват, че тя рискува да се превърне в „скандална“ загуба на пари.

Борис Джонсън трябва да се срещне с кабинета, за да подпише следващия етап на облекчаване на заключването в Англия, където ще се отворят нехранителните магазини, а кръчмите и ресторантите ще обслужват клиенти на открито от 12-ти април. Джонсън приветства плана да предложи на всички безплатно бързи тестове на 9-ти април, като заяви: „Тъй като продължаваме да постигаме добър напредък по нашата програма за ваксиниране и с нашата пътна карта, която внимателно облекчава ограниченията, редовните бързи тестове са още по-важни, за да се уверим, че тези усилия ще са устойчиви".

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес