Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск отрече да е дал на Кадиров киберкамион Tesla

19 август 2024, 09:51 часа • 1120 прочитания

Основателят на Tesla Илон Мъск отрече твърдението на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който в събота се похвали, че е получил киберкамион Tesla като подарък от американския предприемач.

В поста си в Telegram от 17 август Кадиров обсипваше с благодарности "уважаемия" Мъск като заявяваше, че на камиона е монтирана картечница и той веднага ще бъде изпратен на фронта в Украйна.

Мъск категорично отрече това да е вярно след като американският писател и политически коментатор професор Сет Абрамсън препубликува в социалната мрежа Х видеото на Кадиров.

Още: Кадиров се хвали, че Мъск му дал киберкамион - праща го на война (ВИДЕО)

"Объркан съм. Военната академия на САЩ в Уест Пойнт току-що покани Илон Мъск като лектор, а Мъск предоставя готови да бъдат използвани във войната превозни средства на враговете на Америка, които са под санкции? Защо това не е най-голямата история в Америка днес? Защо Уест Пойнт глези човекът, който открито работи срещу Съединените щати?", пише Абрамсън, тагвайки Мъск в този пост.

Под публикацията Мъск е коментирал в доста обиден тон: "Наистина ли сте толкова изостанал да мислите, че съм дал киберкамион на руски генерал? Това е невероятно."

Още: Кадиров нареди Чечения спешно да се подготви да приеме бежанци от Курска област

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес