Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск явно пак е с Русия - подигра се на Зеленски за исканата западна помощ (СНИМКА)

02 октомври 2023, 11:49 часа • 6555 прочитания

Собственикът на Twitter и най-богат човек на планетата Илон Мъск за пореден път показа на чия страна е във войната в Украйна. Милиардерът се подигра на украинския президент Володимир Зеленски заради призивите на държавния глава към Запада постоянно да оказва военна помощ на Киев.

В социалната мрежа Мъск публикува снимка на президента, опитващ да спаси нацията и територията си от руския агресор, откакто диктаторът Владимир Путин подпали войната през февруари 2022 г. На кадъра Зеленски е с изпъкнали вени, а описанието гласи: "Когато са изминали 5 минути, а ти не си поискал милиард долара помощ" (вижте публикацията на Мъск и тук).

Мъск отдавна заяви позицията си относно войната

Илон Мъск разгневи украинското правителство още миналата година, след фалшивите референдуми на Русия в 4-те украински области, които бяха незаконно анексирани, а дори днес не са напълно контролирани от Москва.

Тогава той пусна анкета в Twitter, предлагайки хората, живеещи в Донбас и Крим да решат дали да бъдат част от Украйна, или от Русия. Милиардерът предложи мир между Киев и Москва, основаващ се на нови референдуми под наблюдението на ООН. Намекна също така, че Крим трябва да остане за Русия.

Още: "Да не са те отвлекли руснаците?": Илон Мъск ядоса украинците с шокиращи предложения в Twitter

Въпреки че предостави на Украйна терминали на сателитната комуникационна система Starlink още в началните етапи, наскоро стана ясно, че Мъск я е изключил за украинците край Крим и така е предотвратил готвена мащабна атака срещу руския Черноморски флот.

Още: Украйна искаше да потопи руския флот в Крим, аз не исках ескалация: Мъск се оправда за Starlink

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес