Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мълния рани 18 души в Чехия (ВИДЕО и СНИМКИ)

03 юни 2024, 13:43 часа • 1494 прочитания

Осемнадесет души бяха ранени в Чешката република, след като дърво, под което се криеха, беше ударено от мълния, пише BBC, позовавайки се на съобщения на местните служби за спешна помощ.

Случаят станал тази неделя в парка на замъка Либерец-Вратиславице, разположен в северния регион Либерец на около 55 мили (90 км) североизточно от столицата Прага.

Подробности за ранените

Властите не са предоставили подробности за ранените, но местните медии съобщиха, че сред откараните в болница има деца и че паркът е бил домакин на събитие за отбелязване на Международния ден на детето.

Чешката телевизия CT 24 съобщи, че пет от ранените са деца на възраст между 2 и 16 години, а петима възрастни са били реанимирани на място.

Говорител на регионалната болница в Либерец, Вацлав Рикар, каза пред местния вестник Liberecky Denik, че са приети 17 пациенти, всички от които са били в съзнание. Той също така потвърди, че едно дете е транспортирано с хеликоптер до болница в Прага. ОЩЕ: Мълния удари пътнически самолет (ВИДЕО)

Проливният дъжд в Чехия

Чешката република беше засегната от проливен дъжд и бури през уикенда, а имаше и съобщения за наводнения, засегнали части от страната. ОЩЕ: Виждали ли сте някога вулкан да прави това? Удивително ВИДЕО от Гватемала

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес