Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът, прерязал гърлото на учител, може да е 18-годишен

17 октомври 2020, 14:40 часа • 3067 прочитания

Френският президент Еманюел Макрон пристигна в град Конфлан-Сент-Онорин, където вчера вечерта бе извършено смъртоносно нападение срещу учител по история. Той веднага се отправи към училището, където е преподавала жертвата. Учителят бе нападнат около 17:00 ч. местно време край училището, в което преподавал. Нападателят му прерязал гърлото с кухненски нож. Той се опитал да заплаши пристигналите полицаи, но бе застрелян.

Противоречива информация за нападателя постъпва от полицията и следователите, пише БГНЕС. Ако по-рано се съобщаваше,че заподозреният е 48-годишен етнически алжирец, сега се говори за чужденец на 18 г. от чеченски произход. Засега не е известно попадал ли е той в полезрението на правоохранителните служби. По информация от полицията, убиецът бил въоръжен с нож, но до трупа бе открит пистолет. По тялото му не е имало взривни вещества. Разследването се извършва от антитерористичната прокуратура на Франция.

Пипомняме, че четирима души, включително непълнолетен, са задържани заради терористичното нападение във Франция срещу учителя по история. Арестуваните са роднини на терориста.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес