Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВнР на Украйна: Руските санкции са опит да се повлияе върху изборите в страната

01 ноември 2018, 15:16 часа • 674 прочитания

Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин нарече контрасанкциите на Русия „опит за влияние“ върху страната в навечерието на президентските и парламентарните избори. 

„Даже съвсем повърхностен анализ на т.нар. „санкционен списък“ на Русия и времето на неговото обнародване свидетелстват за началото на многосерийния сериал за опити да се повлияе на Украйна в навечерието на изборите и след тях“, написа Климкин в Twitter.

Външният министър на Украйна добави, че счита решението на Русия „не за първа серия, а само тийсър“ (кратко рекламно съобщение).

Припомняме, че министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев подписа постановление на правителството за въвеждане на специални икономически мерки по отношение на 322 украински граждани и 68 компании.

Руската страна отбелязва, че въвеждането на руските контрамерки "цели да противодейства срещу недружествените действия по отношение на руски граждани и юридически лица от страна на Украйна, отмяна на ограниченията, въведени по-рано от украинската страна, по отношение на тези лица и нормализация на двустранните отношения".

От Москва уточняват, че правителството на Русия си запазва правото да отмени въведените специални икономически мерки в случай, че Украйна отмени своите ограничителни мерки, въведени по отношение на руски граждани и юридически лица.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес