Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мост се срути в Генуа, има жертви (ВИДЕО)

14 август 2018, 13:47 часа • 11319 прочитания

20 души са загинали, след като мост, по който минава част от магистрала А10, се е срутил близо до италианския град Генуа, съобщи Rai News 24. По информация на вътрешното министерство на Италия загиналите са 11, сред които и бебе. Инцидентът е станал към 12.00 часа местно време.

На мястото на инцидента работят екипи спешна помощ, които с помощта на кучета, търсят хора под обломките. Участъкът от моста с дължина 100 м е паднал върху жилищни сгради. Сред жертвите има хора, както от автомобилите, така и от земята. По информация на пожарната служба в момента на падането на моста е имало 20 коли. Хората от близките сгради са евакуирани. Вероятно, проблем с конструкцията е довел до нещастието, допълва още Rai News 24. До момента са спасени четирима души.

Инцидентът е станал по време на буря. Мостът Морадни (на името на създателя си) е с височина 45 м и дължина 1200 м. Той е построен между 1963 и 1967 година. Местните хора споделят, че колоните на моста непрекъснато се ремонтирали. От компанията, която отговаря за поддържането на съоръжението съобщиха, че мостът е бил редовно проверяван.

Половината от сграда на екологична организация е разрушена. На земята са смазани още ТИР и два микробуса. В района има жилищни сгради, жп линия и промишлена зона. Срутила се е централната част на съоръжението.

Министърът на извънредните ситуации Данило Тонинели определи инцидента, като "чудовищна трагедия." 

Оказва се психологична помощ на няколко жени и деца, станали свидетели на трагедията.

Движението в двете посоки е блокирано. Движението на влаковете в Генуа е преустановено. Десетки коли са блокирани в тунелите, водещи към моста.

Трафикът по моста обикновен е много натоварен. Той е важна транспортна връзка с летището на града и Франция.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес