Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Москва иска от Лондон да осигури консулски достъп до Юлия Скрипал

29 март 2018, 21:45 часа • 2374 прочитания

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до Юлия Скрипал, която се намира в британска клиника след отравянето в Солсбъри, предава РИА Новости.

"Здравословното състояние, поне на Юлия Скрипал, както написаха, се подобрява бързо и ние отново поискахме да ни бъде осигурен достъп до Юлия, като на руска гражданка", заяви министърът.

Лавров изрази надежда, че "британската страна може и да изпълни своите задължения по консулската конвенция и по Виенската конвенция за дипломатическите отношения".

Освен това, външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че държавата му иска извънредна сесия на Изпълнителния съвет на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), във връзка със случая на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. "Разчитаме, че нашите западни партньори няма да избягат от един честен диалог. В противен случай това ще бъде поредното потвърждение, че всичко, което се случва, е груба провокация", каза Лавров.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес