Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може ли тумор да се обърка с бременност?

12 февруари 2020, 10:21 часа • 1981 прочитания

Дали е възможно да объркате тумор и бременност? Интересен е случаят с Кейти Холмс от Обединеното кралство, която помислила 6-килограмов злокачествен тумор за бременност, съобщи в. Sun.

Момичето за първи път се почувствало неразположено през септември 2016 г., когато работело нощната смяна на бензиностанция.

Тормозело я повръщане, замаяност и силна коремна болка. Първоначално докторите предположили, че момичето има гастроентерит и й предписали лекарства за това.

След това Холмс редовно посещавала болницата с оплаквания, но медикаментозното лечение продължило без резултат. Междувременно жената забелязала, че коремът й започва да расте и да се закръгля, и поради това си помислила, че е бременна.

Изминала година и Холмс отново почувствала силна болка в стомаха. Веднага отишла в болницата, където й направили преглед с ултразвук. Вместо бременност обаче лекарите открили шесткилограмов тумор на яйчника й.

Лекарите незабавно оперирали веднага Кейти и отстранили туморното образувание. Здравето на младата жена вече е напълно възстановено и след това наистина забременяла, като вече тя се радва на здрава дъщеря, която родила две години след операцията.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес