Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на отбраната на Украйна: Войната е в трети етап, идва поражение за руската армия

12 септември 2022, 16:44 часа • 10098 прочитания

Войната в Украйна навлезе в "третия си етап" и сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, като ще доведат до поражението на руската армия. Това заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за френския вестник Le Monde.

Войната в Украйна навлезе в "третия си етап" и сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, като ще доведат до поражението на руската армия, казва украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за френския в. "Монд", публикувано днес.
"Контраофанзивата ни е третият етап", изтъква Резников на фона на бързото настъпление на украинските сили в Източна и Южна Украйна.
Украйна заяви, че от началото на този месец си е върнала 3000 кв. км територии.
"Целта на първия етап от войната бе да удържим руснаците. Вторият се състоеше в установяването на баланс между тях и нас на фронта, в стабилизиране на фронта и в тестване на тяхната издръжливост", обяснява украинският министър за френското издание.
"Нашият генерален щаб изработи план с оглед на въоръжението, което получихме от партньорите ни; започнахме да използваме мобилните артилерийски системи "Хаймарс", за да прекъснем логистичните линии на противника, да унищожим складове с гориво и боеприпаси. Това е третият етап на войната, който започна в Южна и Северна Украйна, в районите на Херсон и Харков", казва още Олексий Резников.
Целта на Украйна е да освободи всичките си окупирани територии, "включително Крим, Луганска област и Донецка област. Нашите граничари ще установят постовете си по протежението на руско-украинската граница - такава, каквато тя бе закрепена през 1991 г.", подчертава министърът.
Освен "пълното освобождение" на украинските територии, Киев настоява също така за "пределно ясна пътна карта за плащането на репарации от Русия и за подвеждането под отговорност на виновните за военни престъпления", извършени от началото на руското нахлуване на 24 февруари.Войната в Украйна навлезе в "третия си етап" и сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, като ще доведат до поражението на руската армия. Това заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за френския вестник Le Monde.

"Контраофанзивата ни е третият етап", изтъкна Резников на фона на бързото настъпление на украинските сили в Източна и Южна Украйна.

От Киев казват, че от началото на този месец са си върнали 3000 кв. км територии. Украйна започна мащабната контраатака на юг - край Херсон, като привлече вниманието на руснаците, принуди ги да отправят повече ресурси там и след това удари мощно в Харков – втория най-голям град, който се намира на североизток.

ОЩЕ: Украинците подлъгаха Русия с мнимо настъпление в Херсон. Ударът дойде в Харковска област

"Целта на първия етап от войната бе да удържим руснаците. Вторият се състоеше в установяването на баланс между тях и нас на фронта, в стабилизиране на фронта и в тестване на тяхната издръжливост", обясни украинският министър за френското издание.

"Нашият Генерален щаб изработи план с оглед на въоръжението, което получихме от партньорите ни. Започнахме да използваме мобилните артилерийски системи HIMARS, за да прекъснем логистичните линии на противника, да унищожим складове с гориво и боеприпаси. Това е третият етап на войната, който започна в Южна и Северна Украйна, в районите на Херсон и Харков", каза още Олексий Резников.

По думите му, целта на Украйна е да освободи всички окупирани от Русия територии, включително Крим, Луганска и Донецка област.

"Нашите граничари ще установят постовете си по протежението на руско-украинската граница - такава, каквато бе тя през 1991 г.", подчертава министърът, припомняйки годината на разпадане на СССР и обявяването на независимостта на Украйна.

Освен пълното освобождение на украинските територии, Киев настоява също така за "пределно ясна пътна карта за плащането на репарации от Русия и за подвеждането под отговорност на виновните за военни престъпления", извършени от началото на руското нахлуване на 24 февруари.

ОЩЕ: Украйна си върна почти цялата Харковска област и обърна хода на войната

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес