Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местят финала на Шампионска лига от Русия

25 февруари 2022, 12:08 часа • 5111 прочитания

Изпълнителният комитет на УЕФА проведе днес извънредно заседание след тежката ескалация на ситуацията със сигурността в Европа.

Изпълнителният комитет на УЕФА реши да премести финала на Шампионската лига на УЕФА 2021/22 от Санкт Петербург на Стад дьо Франс в Сен Дени. Мачът ще се играе по първоначалния график в събота, 28 май от 21:00 CET.

УЕФА иска да изрази своята благодарност и признателност към президента на Френската република Еманюел Макрон за неговата лична подкрепа и ангажимента най-престижната игра на европейския клубен футбол да бъде преместена във Франция във време на несравнима криза. Заедно с френското правителство УЕФА ще подкрепи изцяло усилията на множество заинтересовани страни за осигуряване на спасяване на футболисти и техните семейства в Украйна, които са изправени пред тежки човешки страдания, разрушения и разселване.

На днешното заседание Изпълнителният комитет на УЕФА реши също, че руските и украинските клубове и национални отбори, участващи в състезания на УЕФА, ще трябва да играят домакинските си мачове на неутрални места до друго нареждане.

Освен това Изпълнителният комитет на УЕФА реши да остане в готовност за свикване на допълнителни извънредни заседания, на редовна база, където е необходимо, за преоценка на правната и фактическата ситуация, докато се развива, и приемане на допълнителни решения, ако е необходимо.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес